Hvis du planlægger at sælge din andelsbolig i København, så vil det uanset hvad altid komme til at koste dig nogle kroner og ører. Dog skal det siges, at salg af andelsboliger typisk vil være langt billigere end et almindeligt hussalg. En af de områder hvor du især kan spare mange penge er hvis din andelsforening skulle have en venteliste. Der er nemlig en hel del fordele ved at vælge at sætte din andelsbolig på ventelisten.

Du slipper for ejendomsmægleren med en venteliste

En af de klokkeklare fordele ved at sætte andelsboligen på en ventelist er nemlig, at du ofte kan eliminere udgifterne til en ejendomsmægler. Hvis du eller din andelsforening nemlig selv kan skaffe en køber, så kan i på denne måde nemlig gå helt uden om den dyre ejendomsmægler. Og her er en venteliste selvfølgelig guld værd, idet i jo allerede har en række mulige købere – der bogstaveligt talt står i kø for at få sig en andelsbolig. Ved at sælge din andelsbolig via en venteliste, så kan du dermed sparer adskillige tusind kroner på dine salgsomkostninger. Du vil nemlig kun skulle betale et langt mindre beløb til din andelsforening i form af et overdragelsesgebyr.

Ventelister er for seriøse købere

En af de andre fordele ved ventelister til en andelsbolig i København er, at du næsten er garanteret et langt større udvalg af seriøse potentielle købere. Desuden er man med en venteliste også sikker på at det hele foregår korrekt, idet andelsforeningen jo netop er medspiller i salget af andelsboligen.

Flere typer ventelister

Når du så har besluttet dig for at komme din andelsbolig i København på venteliste, så skal du dog forinden være klar over at der faktisk findes flere forskellige typer –  nemlig tre af slagsen.

Den eksterne venteliste

Som navnet antyder, så er der her tale om en venteliste for folk som ikke er medlem af din andelsforening. Den eksterne venteliste er uden tvivl den liste med flest på listen, idet rigtig mange mennesker rigtig gerne vil have fingre i de eftertragtede andelsboliger. Netop fordi andelsboligerne er så populære, så vil den eksterne venteliste også ofte være ufattelig lang. Og dette kan i værste fald betyde mange års ventetid for interesserede købere.

Den interne venteliste

Den interne venteliste i en andelsforening har gudskelov en langt mindre kø end den eksterne. Denne type venteliste henvender sig typisk til de andre medlemmer af andelsforeningen. Der kan være en hel del årsager til, at nogen ønsker at bytte deres andelsbolig ud med en anden. Der kunne måske være tale om folk, der kunne tænke sig en større andelsbolig eller måske endda en mindre hvis den f.eks. ligger bedre.

Den lukkede venteliste

Den sidste type venteliste er også den vanskeligste at blive skrevet op til når det kommer til en andelsbolig København. Det kræves nemlig at man kender en af andelsforeningens andelshavere. Denne regel eksisterer især som garanti overfor de andre andelshavere, så de ved at den nye person er til at stole på.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her