Med alt det arbejde og nærvær det kræver at være forældre og værne om sin familie, kan det svært at finde tid til at lave et budget for hele familien. Men det er tid, der er brugt rigtigt, hvis du gør det. Måske oplever du at kontoen ser mere tom ud i slutningen af måneden, end du havde forventet. Hvor blev alle pengene af? Sæt tid af til at få et overblik over jeres udgifter. Særligt når det handler om husstandens faste og uforudsete udgifter. Budgetvedtagelse kan tage lidt tid så afsæt mindst et par timer til det. Det er bedre at vente til en dag, hvor du ikke har andre presserende forpligtelser. Så du kan have dit fulde fokus på at få styr på budgettet.

Har du brug for et lån, så klik her.

Det er en god idé at starte med et mål. Målet er op til jer. Det kunne være at fokusere på at få afbetalt studiegælden, eller spare op til køb af hus eller lign. Du behøver ikke at retfærdiggøre dit mål for nogen, det er til for at hjælpe med, at holde jer på rette spor.

Nogle elsker at bruge Excel ark til at skabe et præcis overblik. Andre er mere til at skrive det hele ned på papir. Uanset hvad man vælger, er det vigtigste blot, at man gør det.

Læg det hele på bordet

Alt det der viser hvilke indtægt og udgifter i har. Det gælder lønsedler, kvitteringer, faste regninger, forsikringer og kontoudskrifter. Et godt tip til at få et hurtigere overblik er at du starter med at adskille det i to kategorier for indtægter og udgifter.

Du skal bruge en total for begge kategorier. Det siger måske sig selv at jeres indtægters total, skal være større end udgifternes total. Er det ikke tilfældet, er opgaven at finde ud af hvad der skal lægges om.

Gode kategorier at have med i jeres familiebudget

 •     Husleje
 •     Fødevare og husholdning
 •     Telefoni
 •     Internet
 •     El, vand og varme
 •     Forsikringer
 •     Betaling til børnepasning
 •     Transport
 •     Tøj og sko.
 •     Afbetaling af gæld
 •     Medicin
 •     Fritidsaktiviteter
 •     Opsparing

Uforudsete udgifter kunne være, regning til tandlæge, reparation af bil, dyrelæge besøg hvis i har husdyr med mere. Det er en god idé at give en plads i budgettet til disse.

Bilforsikring er et must

Hvis du ejer et køretøj og nogensinde lufter det udenfor din garage, skal du have en bilforsikring (se her). Afhængigt af værdien af ​​dit køretøj med mere, vil afgøre hvilken type bilforsikring du skal have.

Du har med sikkerhed hørt om en trafikulykke eller to. Måske har du endda også været vidne til en. I værste tilfælde en del af. I så fald ved du allerede hvor uhyre vigtigt det er at have sin bil forsikret. Er uheldet ude og har du ikke en bilforsikring, skal du betale for de skader der er sket, hvis du er en del af en ulykke, hvor det er din skyld det der er sket. Det løber meget hurtigt op, og de færreste familiebudgetter kan bære så stor en uforudset udgift.

Spar penge ved at lave en madplan hver uge

De ekstra udgifter man ofte har når det kommer til mad, er når man ikke har planlagt hvad man skal spise og derfor vælger en nem og hurtig løsning, der kan tage sulten. En anden ekstra udgift kan komme af at handle hver dag. Handler du kortsigtet kan du risikere at du ender ud i den nemme løsning, eller madspild, da du måske ikke har tænkt over hvad de resterende ingredienser skulle bruges til.

Inddrag familien når der skal laves madplan. Langt de fleste, børn som voksne, vil gerne deltage i hvad de skal spise. Derfor kan det være en god idé at lave madplanen samlet, inden i tager ud for at handle ind til ugen.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her