Står du nogle gange med hovedet langt inde i skabet for at finde dagens outfit, inden du skal ud af døren? Det kan være super frustrerende, hvis trøjer, bukser og de sorte strømper ikke ligger i orden, så det er nemt at komme til.

Læs disse gode råd og få helt styr på din garderobe, så det altid er en leg at finde dagens sæt tøj i skabet.

Gennemgå alt dit tøj

Første step til en overskuelig garderobe er en oprydning. Start med at tage alt ud, så du får tømt alle skuffer og skabe. Ofte gemmer der sig mere tøj, end du lige forestiller dig.

Læg tøjet frem og gennemgå det systematisk, så du får smidt det ud, der ikke passer dig, eller du ikke får brugt. Del gerne tøjet op i forskellige kategorier såsom t-shirts, sorte strømper og bukser, så bunkerne er mere overskuelige at gennemgå.

En tommelfingerregel er, at hvis du ikke kan huske at have brugt tøjet det sidste år, så optager det bare plads i skabet og skal ud.

Få mere overblik med bøjler

Med en bøjlestang kan du let gennembladre dine muligheder, når du skal finde et sæt tøj. Det kan være en god idé at hænge ikke kun skjorter og pæne kjoler op, men også trøjer, t-shirts og bukser. Har du plads, kan du lave smarte opbevaringssystemer med bøjlestænger, så du har både over- og underdele hængt op.

Organisér skuffer med rumdelere

Skuffer kan give et fantastisk overblik over dine muligheder, hvis de er pakket overskueligt. Derfor kan du med fordel indrette dine skuffer med rumdelere, hvor du kan lave faste områder til bestemte ting.

Eksempelvis kan det være en god idé at adskille de almindelige sorte strømper fra ankelstrømperne eller hverdagstrusserne fra blonderne med en rumdeler.

Du kan også folde dine t-shirts til små firkanter og stille dem på højkant i en skuffe. Når skuffen er fyldt er det nemt at finde den rigtige nuance i stakkene om morgenen.

Hold styr på brugt og ikke-brugt tøj

Nogle gange kan et par bukser eller en overtrøje snildt bruges igen. Dermed sparer du også en unødvendig vask, der både slider på tøjet og miljøet.

Det kan dog være lidt svært at holde styr på, hvad der er brugt og ikke er, hvis du ikke har et system i din garderobe. Med et par kroge eller knager enten indenfor skabslågen eller et andet praktisk sted, kan du hænge det let brugte tøj op. Dermed bliver det tydeligt og enkelt at adskille det, der er brugt en enkelt gang, fra det rene.

Investér i matchende sorte strømper

Strømper kommer i par, og der er ikke noget mere kikset, end når de ikke matcher. Derfor kan du med fordel investere i en stor bunke sorte strømper, så du altid er garanteret, at der er succes, når de skal matches.

Hvis du kun har sorte strømper, gør du det super let at lægge vasketøj sammen. Sorte strømper skal nemlig bare smides sammen to og to, uden at du skal holde dem op og sammenligne nuancer, længder og syninger.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her