Har du ønsker om at starte en boligblog? Du er landet det rette sted. Denne artikel er en indledende guide til, hvordan du starter din helt egen hjemmeside. Der er en tjekliste, som man skal igennem for at nå i mål. Svært er det ikke, men der er mange ting, der skal klares.
Hosting af hjemmeside
Når du har i sinde at starte en boligblog, skal du indledningsvis sikre dig den rette hosting af hjemmeside. Hosting er den tjeneste, som man køber, så hjemmesiden kan komme i skyerne og gå live på internettet. Der findes en lang række udbydere, og det er vigtigt, at man vælge en solid partner på denne front. Man skal derfor læse anmeldelser af udbyderne, så man får fat i hosting med høj hastighed og med god stabilitet.
Når du bestiller hosting af hjemmeside, så er det også typisk her, at man vælger et domænenavn. Et domænenavn er den adresse, som de besøgende skal taste ind i deres browser. Start med at generere en masse gennem en brainstorm. Det kan være klogt at gå med de bedste idéer i baghovedet over en længere periode.
Valg af CMS-system
Når du har styr på navn og hosting, så er det tid til at vælge et CMS-system. Er du usikker på, hvad det er? CMS står for Content Management System, og det er her, du kontrollerer alt indhold på din kommende boligblog. Det er er her, du kommer til at uploade billeder og tekst til din blog, og det er også her, at designet sættes op.
Den gyldne standard inden for brugervenlige CMS-systemer er WordPress. Backenden er let og intuitiv at starte op i, og opstår der tvivl, så findes der et hav af dokumentation ved en hurtig Google-søgning. Med WordPress er man hurtigt undervejs, og for nye brugere er det blandt de letteste CMS-systemer at starte op med.
Design af hjemmesiden
Hvis du går med WordPress, så har du nu muligheden for at shoppe en lang række forskellige temaer. Der findes både gratis og betalte temaer, men det handler mest af alt om at vælge det rigtige. Der er selvfølgelig en vis æstetik og kvalitet, der skal mødes, når det nu handler om en boligblog. Det visuelle skal selvfølgelig spille.
Dernæst er det godt at overveje, hvor fremtidssikret temaet, som man vælger, er. Har man krav til mere specifikke behov for tilpasning, så skal man tjekke, hvilke muligheder temaet har. Langt de fleste virker dog stadig med WordPress’ store arkiv af eksterne plugins, der nemt kan installeres.
Hastigheden på et tema kan også have meget at sige. Sørg for at læse anmeldelser af de relevante temaer. Nogle er langsommere end andre.
Klar, parat, start
Hosting af hjemmeside er på plads. Systemerne er sat op. Du er nu klar til at køre på med din helt egen boligblog. Det er nu, at du skal til at skrive spændende indhold og opsætte spændende sider til dem. Arbejdet med en boligblog stopper aldrig, og når man driver sin egen hjemmeside, så er der altid ting, man kan forbedre.