Er du træt af at have lån flere steder? Det kan være uoverskueligt at have det fulde overblik over dine kreditorer, hvis du har lån flere steder. Ofte kommer folk til at blande dem sammen, så overblikket hurtigt forsvinder. Der er mange danskere som vælger at lave et samlelån, så de kun skylder til en kreditor. På denne måde er det hele overskueligt således, at du kun skal koncentrere dig om at komme af med din gæld et sted. Det anbefales at du snakker med din bank, så du kan finde ud af, om du har mulighed for at samle alle dine lån.

Få tilbud fra flere banker:

Det kan være svært at vide om det kan svare sig at lave samlelån i sin egen bank. Derfor er det en god ide, hvis du sammenligner flere banker med hinanden. Det er muligt at indhente tilbud online fra flere banker, så du kan se hvad de kan tilbyde dig. Online skal du udfylde alle dine lån, samt hvor lang tid du ønsker at lånet skal strække sig over. Ud fra disse vilkår kigger bankerne på din økonomiske situation og ser hvad de kan strikke et samlelån sammen til dig. Der går ikke lang tid før du modtager nogle forskellige bud. Det er helt uforpligtende at bede om disse oversigter, så hvis du ikke er tilfreds med nogle af løsningsforslagene, så kan du pænt takke nej.

Du kan bl.a. få tilbud fra Basisbank, Express bank, Nordea, PenSam, Re:member, Resurs bank og Sparexpres. Andre danskere har anmeldt funktionen af at få tilsendt tilbud på samlelån. De fleste er super tilfredse med forløbet, da alle får tilbud som er fordelagtige for dem. Bankerne arbejder hurtigt på at regne sammen, så du hurtigt har et overblik over hvordan det kan se ud. Det kan varmt anbefales at prøve, da du ikke kan miste noget på det.

Sådan fungerer det:

Hvis du siger ja til et af tilbuddene du får fra bankerne, så går banken i gang med at kontakte dine kreditorer for at få gælden samlet i et nyt lån. Som optager af lånet skal du ikke foretage dig noget selv. Banken får ordnet alle de nødvendige dokumenter, så du blot skal underskrive når din gæld er blevet samlet i samlelånet. Inden papirarbejdet går i gang bliver der lavet en forhåndsgodkendelse, så banken kan se om du er registreret i RKI samt hvordan din økonomiske situation ser ud. Kravet til at kunne stifte et samlelån er at du er fyldt mindst 18 år, så du har adgang til NEM-ID. Når alt dette er gået igennem, så kan du begynde at betale af til en kreditor, som er ansvarlig for alle dine tidligere gældsposter.

Vær OBS på omkostninger:

Det er vigtigt at du er opmærksom på at der er omkostninger i forbindelse med at lave et samlelån. Prisen på dette varierer alt efter hvor meget gæld du har. Det vil sige, at hvis du har meget gæld og dermed har behov for et stort lån, så vil låneomkostningerne som regel også være dyrere. Nogen undrer sig over hvad det er for nogle omkostninger, der kommer i forbindelse med lånet. Det kan f.eks. være administrationsgebyrer, variable renter og etableringsomkostninger. Det er vigtigt at du har denne information, så du ikke pludselig står og er overrasket over at skulle betale penge i forbindelse med lånestiftelsen.

Sådan kan du samle lån:

Et samlelån kan ikke oprettes i forbindelse med alle slags lån. Mindre lån såsom kviklån, kreditkortlån, ferielån, minilån, SMS-lån, mikrolån og lignende kan komme i et samlelån. Disse lån har ikke et konkret mål, hvilket gør, at man kan samle dem. Hvis du har lån som f.eks. realkreditlån, boliglån, billån eller andet som har en vis værdi, så kan lånene ikke samles. Det skyldes, at større lån investeres med en sikkerhed der gør, at lånet har et bestemt mål. Et SU-lån kan heller ikke gå under kategorien samlelån, da det er penge som bliver udbetalt af det offentlige. Det er en god ide at du har et fuldt overblik over hvilke lån, som du godt kan få samlet. På denne måde er det også nemmere for banken at være sikker på, at det kun er alle de små lån som tæller med.

Fordele:

Der er mange fordele forbundet med at have et samlelån. Den helt store fordel er at lånet inkluderer tidligere gæld, så der er et samlet overblik over økonomien. Samtidig kan du spare nogle penge og dermed have flere penge til at opgradere din bolig med. Der er mange danskere som har drømme om at renovere eller købe nye møbler. Dette kan blive en realitet, hvis du kan samle dine lån og dermed få frigjort nogle penge til opsparing. Derudover slipper ud for at skulle betale omkostninger ved et nyt lån, du har kun en regning om måneden som skal betales, dit rådighedsbeløb bliver større pr. måned fordi du sparer penge, du kan sove roligt om natten da der er styr på tilbagebetalingen af gælden. Det er desuden nemt at sige ja til et samlelån, da du kan nøjes med at underskrive dokumentet med NEM-ID.

Hvis du er i tvivl om et samlelån kan svare sig for dig, så kan det være en god ide, at du sætter fordele og ulemper op mod hinanden. På denne måde kan du hurtigt få et overblik over hvad der er bedst for dig og din økonomiske situation.

Kan ikke løse alle dine problemer:

Et samlelån er med til at hjælpe dig med at få et overblik over din økonomiske situation. På denne måde får du et virkelighedsbillede af, hvordan det egentlig står til. Selvom du samler dine lån, så kan det ikke løse alle dine økonomiske problemer. Du har stadig en masse penge som skal tilbagebetales. Det er vigtigt, at du er klar over hvor galt din økonomi står til, siden du har så meget gæld. Der er en grund til at du er kommet dertil. Det handler om at se virkeligheden i øjnene og ændret sin adfærd, så man ikke ender i samme situation igen. Det anbefales, at man lægger et budget sammen med en, som har forstand på dette. Det kan f.eks. være din bank, så du kan se, hvordan du bør ligge dine penge hver måned.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her