Ved du ikke, hvad du skal give gør-det-selv-manden i dit liv i gave? Har du måske selv hænderne skruet rigtigt på og aner ikke, hvad du skal skrive på din ønskeseddel – eller vil du bare gerne have lidt inspiration til dit næste køb, selvom det hverken er ved at være er jul eller din fødselsdag? Lige meget hvad, så har vi masser af gode forslag til dig. Læs videre nedenfor og lad dig inspirere af de fire ting, vi mener bør være i enhver gør-det-selv-mands samling.

Klassikeren: Sav nemt træ over med en savbuk

Drømmer du om selv at hente træ til brænde, save det, hugge det og varme dig stolt foran en knitrende brændeovn bagefter? Så er en god, gammeldags savbuk ganske enkelt fuldstændig uundværlig for dig. Selv, hvis du ingen brændeovnsambitioner har, så er en savbuk et yderst alsidigt redskab, som gør det nemmere f.eks. at beskære paneler til hjemmet eller andre træbrædder – med meget mere kontrol over træet og saven, end du ville have uden savbukkens støtte. Mange vælger at gå efter den klassiske model konstrueret af træ, som med sit rustikke udseende klart ser bedst ud foran f.eks. en træhytte eller et bindingsværkshus. Med det sagt, så sælges der også mere moderne savbukke i f.eks. galvaniseret stål, som ikke er så modtagelige for elementernes rasen, som dem af træ vil være.

Den forebyggende: Beskyt ørerne med høreværn

Hvis der er noget, der kan støje, så er det gør-det-selv-projekter. Til tider skal der bruges voldsomme maskiner som rundsave, boremaskiner, skærebrændere eller endnu mere støjende apparater – og som f.eks. musikere desværre kan skrive under på, så kan man virkelig gøre skade på sine ører ved regelmæssigt at udsætte dem for sådanne gennemblæsninger. Derfor er høreværn til støjende aktiviteter en knaldgod investering. Ja, de virker måske irriterende og unødvendige, når man bare gerne vil i gang og måske heller ikke tænker, at opgaven vil tage lang tid – men i det lange løb sikrer høreværnet handymanden mange flere år, hvor han ikke skal bede folk om at gentage sig og opgive samtaler til fester.

Den skarpe: Slib sløve redskaber med en vådsliber

Der er intet mere træls end sløve knive, som man næsten skal føre med en savende bevægelse for at få til at skære ordentligt – og det samme gælder sløve mejsler, stemmejern, økser, huljern og andre redskaber, der skal være skarpe for at fungere optimalt. Dette problem vil være en saga blot, når først I får en vådsliber hjem. En vådsliber sørger for at holde jernets temperatur nede under slibningen og kommer helt til bunds i den tynde, flossede kant, som gør redskabet sløvt. Det strygestål, mange har i køkkenet til knive, sliber æggen tynd og får derved ofte de tyndeste steder på den til at knække af – men en vådsliber sliber hele den tynde kant af jævnt og giver derved et skarpere slutresultat. Læs mere på vaadsliber.dk, og find den rette vådsliber til dig.

Den, du glemmer: Arbejdshandsker af kvalitet

Til sidst er vi nødt til at slå et slag for noget yderst vigtigt udstyr, som er voldsomt undervurderet: Et godt sæt arbejdshandsker. Selvfølgelig er det vigtigt at opbygge hård hud på hænderne, så man også kan klare opgaver, der f.eks. er for finmotorisk udfordrende med handsker – men inficerede rifter, splinter og neglerødder kommer man altså bare heller ikke særligt langt med. Har du mange gør-det-selv-projekter, kan det klart betale sig at skåne hændernes hud, når du kan.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her