Har du nogensinde stået i din have med noget affald og tænkt, hvad skal jeg dog bruge det her til. Måske har du ikke mulighed for bare at brænde det af i haven, måske ikke lyst.

Hvad skal du så stille op med alt det haveaffald?

Du kunne jo tænke dig om og hugge det i stumper og stykker, som du kan bruge til at tænde op eller holde gang i din brændeovn med.

Det kræver lidt færdigheder og en god og stærk økse.

Har du svært ved at få grene og kviste i brændeovnen?

Når du har klippet hækken til, du har fjernet lange grene fra æbletræet eller revet store rødder op, hvad skal du så stille op med dem.

Du kunne brænde dem af din baghave. Du kunne lade dem stå at tørre, indtil de kan bruges. Du kunne selvfølgelig også bare lade det flyde i din have. Hvilken lyder mest som dig.

Hvis du tænker, at du med fordel kan drage brug af dit haveaffald. Hvis du tænker på miljøet og en bedre fremtiden for planeten og på genbrug, så skulle du måske overveje at bruge dit haveaffald.

Har du en god økse eller flere gode økser, så har du nu endelig chancen for at bruge dem. Du har endelig chancen for at finde ud af, hvordan du får brugt dine grene, kviste, rødder og store stammer til at fyre i din brændeovn.

Det giver nemlig ingen mening ikke at bruge alt det du kan i den store klimakamp. Vi hører det konstant og hele tiden: Alt gælder. Så drag til handling og brænd dit haveaffald i brændeovnen.

Lær at mestre brugen af økser

Med alle ændringer i din hverdag skal du indlære nye teknikker, nye færdigheder. Du skal lære at begå dig i verden på en anden måde.

I dette tilfælde er det altså en ældgammel teknik, der involverer et stort, farligt og skarpt redskab, der kan hugge dit ben af, hvis du ikke passer på.

I det her tilfælde skal du lære at bruge økser for at få mest ud af dit haveaffald. I dette tilfælde skal du kløve brænde, kviste, rødder osv.

Det må vel være en hed drøm for alle mennesker, der bare en eneste gang har overvejet, hvordan det er bare at komme af med alle frustrationer, vrede og følelsers vold.

Spar penge på brænde

Udover at udleve en fantasi, som du enten har, eller lige har fået. Og udover at du hjælper klimaet, så er det også et andet fantastisk argument for at kløve dit haveaffald om til brænde.

Du sparer selvfølgelig penge. Hvis du bruger organisk materiale til at fyrre i ovnen, materiale fra haven, så slipper du for at købe det.

Hvis du brænder grene, rødder og kviste slipper du for at købe lige så store mængder brænde, som du ellers ville have gjort. Der er altså penge at hente, en fantasi at udleve og en god gerning at gøre. Kom så i gang med at bruge dit haveaffald i brændeovnen.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her