Derfor bør du få malet dine vægge

0
560
person maler væg med hvid maling

Det er ikke alle der helt forstår, hvor lidt der nogle gange skal til, for at live et rum op. Maling kan meget mere end bare farve en væg. Det kan give varme, men også en wow-effekt. Det kan opdele, men også åbne et rum. Der er altså mange utrolige indretningsmuligheder at udforske med maling

Skab dybde og afstand

Med maling har du mulighed for at skabe mere dybde og afstand i rummet. Hvis du sørger for at male i lyse farver oppe mod loftet, vil rummet synes højere og større end det egentlig er. Maler du derimod i mørkere farver, skal du være opmærksom på hvordan du bruger dem, da de hurtigt kan gøre rummet mindre og mere hule-agtigt. Dette kan dog også være en ideel tilgang til et rum hvor man for eksempel skal se film. Tricket med den mørke maling kan også bruges til ting du ønsker at skjule, som for eksempel en radiator.

Det er også blevet yderst populært at male en hel væg i en anden farve end resten af rummet. Det er en god måde at lege lidt med farverne uden at risikere at rummet bliver alt for overvældende.

Skab flere zoner

Har du et stort rum, med flere funktioner, har du mulighed for at skabe flere rum og zoner med maling. Du kan for eksempel indramme kontorafdelingen, med en firkant i en anden farve, rundet om pladsen. Det er en god måde at bryde med resten af rummet og det giver en fornemmelse af at træde ind i en anden zone af rummet.

Ligeledes er det her også en god idé at male efter møblernes farve. Det vil kun forstærke fornemmelsen af et zoneopdelt rum. Dog bør du også tænke på at skabe en rød tråd for de forskellige zoner, så der trods alt er harmoni i det samlede rum.

Få hjælp af en professionel maler

Du kan med fordel vælge at få hjælp fra en professionel maler. Det koster mere, end det vil gøre, hvis du laver det selv. Men du kan forvente et meget bedre resultatet, og du kan bruge din tid på andre sjovere ting.
Herudover vil kvaliteten være i top, så sæt en maler på opgaven, hvis det skal gøres ordentligt.

Overvej funktionerne i rummet

Der er intet galt i at bruge stærke farver i hjemmet, men det kan også blive meget overvældende at træde ind i rummet. Derfor skal du overveje om det er et rum du opholder dig i, længe af gangen. Det kan være at de stærke farver, i højere grad hører hjemme i de kreative rum, hvorimod soveværelset bør have mere rolige og måske mørke farver.

Med hensyn til funktioner, kan du også vælge at fremhæve nogle funktioner i rummet, for at få dem til at træde ud – igen fordi det en funktion der bruges dagligt. Du kunne for eksempel male trappen i en anderledes farve og lade resten af rummet være i samme farve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here