Få dine børn mere ud i haven med en havetrampolin

0
697
havetrampolin

Er du træt af at se dine børn sidde foran computeren eller ipad’en dagen lang, så bør du overveje hvilke muligheder du har for at få dine børn ud og lege i haven. En af de oplagte muligheder kunne være en trampolin til haven. Den giver mulighed for uendeligt mange timers sjov og leg, og så giver det tilmed rigtig god motion at hoppe på en trampolin.

Find den rigtige havetrampolin

Der findes et utal af forskellige varianter indenfor havetrampoliner. Derfor er det vigtigt, at du ved, hvilke præferencer du og din familie har, og hvad i hovedsageligt skal bruge trampolinen til. Først og fremmest skal du finde ud af, om i skal have en rund eller firkantet havetrampolin. Det kan afhænge, hvad i skal bruge den til, og faconen på din have.

Firkantet eller rund?

En firkantet trampolin giver en bedre og en mere jævnt fordelt springkraft samtidig med, at den bedre kan passe ind i et havehjørne. Skal i derfor primært bruge den til spring og tricks samt motion, så kan den firkantede være lige noget for jer. Derudover er den med den bedre springkraft lige noget for jer, der går til springgymnastik og derfor kan udnytte den bedre affjedringsevne til fulde.

Den runde havetrampolin er ofte lidt billigere og generelt set mest populær. Den giver et lidt blødere spring, da alle fjedrene bliver aktiveret mens du springer. Derfor er den mest populær blandt børnefamilie i Danmark.

Skal den graves ned?

Når du skal investere i en havetramplin, så skal du også overveje, om den skal graves ned eller stå på et stativ. Har du små børn, som du frygter falder ud over, så kan det være en fordel at få udvidet projektet og gravet trampolinen ned. Hermed slipper du for, at nogle ryger ned fra den. Derudover får du også nemmere adgang til trampolinen.

Tænker du, at det er unødvendigt at grave den ned eller, at din trampolin kun skal være oppe i en kortere periode om sommeren, og derfor ikke skal have gravet den ned, så bør du bestemt overveje at få et net med til trampolinen. På denne måde kan du også undgå mange ulykker, hvor børnene ryger ned fra trampolinen og slår sig.

Den perfekte kombination af motion og leg

Den klassiske havetrampolin er uden tvivl den perfekte kombination af fysisk aktivitet og leg. Der kan laves adskillige forskellige lege på en trampolin ud over, at man kan træne kraftfulde hop. Med lidt plads omkring havetrampolinen og en bold, så er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan laves i forbindelse med trampolinen.

Selvom det virker som ren og sjov og leg, så er det faktisk ret god træning at hoppe i en trampolin. Man bruger mange muskler i hele kroppen på en gang, hvilket er godt for ens krop. Derfor kan det være en rigtig god ide at få en havetrampolin, hvis du synes, at dine børn tilbringer for mange timer foran skærmen til daglig.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here