Er du træt af at dit barns kaninbur står i stuen? Skal du dagligt forbi med en støvsuger for at fjerne kaningodbidder, der havner på gulvet? Din problemstilling kan nemt blive løst ved at finde et pænt kaninbur til haven. Så kan kaninen flyttes derud og få mere plads, dit barn får frisk luft og du slipper for at skulle støvsuge kaningodbidder op fra gulvtæppet. Alle vinder. Der findes rigtige mange både pæne og praktiske kaninbure til haven. Hver især har de fordele og ulemper, og derfor er der også nogle ting, som du skal overveje, inden du går på indkøb.

Kommer det an på pladsen?

Hvis det er vigtigt for jer, at kaninen får mere plads at løbe på, så kan det være en god løsning at finde et kaninbur, der kan stå på græsplænen og har en indbygget løbegård. På den måde kan kaninen få mulighed for at løbe på græs og gnave en masse mælkebøtter i sig og du kan spare penge på kaningodbidder. Har du ikke en græsplæne med plads til kaninburet, findes der en del pæne bure, som kan stå på terrassen. Her kan du med fordel vælge et bur i flere etager, så kaninen får et stort areal at bevæge sig på, uden at kaninburet fylder alt for meget.

Lavpraktisk i forbindelse med designet

I forhold til designet er der en enkelt ting der er vigtig selvom det kan lyde meget lavpraktisk. Du skal nemlig sørge for at få et kaninbur med den rigtige slags låge. Det er en stor fordel at vælge en låge, der åbner i toppen, så du kan komme ind med kaningodbidder, kaninfoder og frisk halm uden at risikere at kaninen slipper væk. Derudover kan det være smart at finde et kaninbur, der er isoleret. Så kan kaninen nemlig også stå ude, når det er koldt om natten eller i de kolde vintermåneder.

Farver og materialer

Når du skal finde det perfekte kaninbur til haven, er det desuden værd at overveje, hvilke farver og materialer du synes passer bedst til resten af havens indretning. De fleste kaninbure er lavet af en kombination af træ og ståltrådshegn. Men der kan stadig være stor forskel på kvaliteten og looket. Sæt god til af til at finde den kombination, som du synes er pænest og mest praktisk for dig. Når du skal vælge farve, kan du vælge noget der går i et med omgivelserne. Skal dit kaninbur stå på græsplænen er grøn den perfekte diskrete farve. Du kan også vælge en farve der matcher dit hus. Endelig kan du vælge det mere rå look og finde et kaninbur i træfarver.

Det personlige look

Du kan også vælge at gøre kaninburet ekstra personligt ved selv at male det. Eller måske du endda kan bygge det hele selv. Hvis du selv enten bygger eller maler noget ved dit kaninbur, så vær opmærksom på ikke at bruge maling eller materialer, der kan være giftige for din kanin, da kaniner har tendens til at tro, at alt det den kan gnave i må være kaningodbidder

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her