Fast ejendom har gennem tiden altid været en sikker investering. Inflationen stiger over tid og gør automatisk fast ejendom mere værd. Det er dog fortsat en nødvendighed samt en forudsætning at vedligeholde ejendommen, så den holder og ikke står i forfald. Dette gælder både private huse, men især hvis du ejer en større etageejendom/udlejningsejendom. For at danne dig et overblik over de nødvendige vedligeholdelsestiltag, må der udarbejdes en professionel vedligeholdelsesplan. Dette kan du læse mere om nedenfor.

Se her for et eksempel på en vedligeholdelsesplan.

Sådan fungerer en vedligeholdelsesplan

En vedligeholdelsesplan fungerer således, at professionelle byggesagkyndige gennemgår din ejendom fra top til tå. Herudfra udarbejdes der en plan for nødvendige renoveringer og/eller forbedringer på ejendomme, der skal laves inden for en fastsat årrække for eksempel på 10 år. De nødvendige tiltag der skal laves vil blive listet i prioriteret rækkefølge og priser for udførelse vil blive påskrevet. I den færdige plan vil der altså være et budget for tiltagene, så man har mulighed for at danne sig et overblik over hvor meget tingene løber op i, samt hvor presserende de er.

Eksempler på hvad der kan indgå i planen

Alle ejendomme er forskellige, og derfor vil der også være forskellige ting, der er fokus på i forskellige ejendomme. Dette afhænger også meget af byggeår og almen stand. De typiske ting der hovedsageligt vil blive fokuseret på, er ting som: fundament, sokler, kælder, facader, trapper, tag, nedløb, vinduer, døre, installationer i ejendommen, ventilation m.m. Dette er alle ting, der stort set altid vil indgå i en gennemgang til vedligeholdelsesplanen, da det er essentielle ting i bygningen. Det er dog langt fra sikkert at alle ting trænger til forbedringer og/eller renovering.

Indhent forskellige vurderinger

Ligesom med så meget andet, er det altid godt at få vurderinger fra mere end et sted. Der kan være noget nogen ser, som andre ikke gør. For at få en så præcis vurdering af din vedligeholdelsesplan, er det nødvendigt at indhente vurderinger og tilbud på en plan forskellige steder fra. På denne måde kan du også nemmere gå efter det tilbud, hvor pris og behov for vurderinger imødekommes bedst muligt.

Sørg altid for selv at vedligeholde løbende

For at sikre dig selv den billigste og mest simple vedligeholdelsesplan, er det vigtigt at huske på selv at vedligeholde løbende de ting, du kan se, der trænger. Løbende forbedringer er typisk også langt billigere end store renoveringer, når tingene er meget slemme. Det kan tilmed ske, at hvis man lader en ting være for længe, så kan det lave skade på andre bestanddele i bygningen.

Vedligeholdelsesplanen giver dig gennemsigtighed

En af de gode ting ved en vedligeholdelsesplan er, at den giver dig gennemsigtighed. Hvis du ikke selv er særlig håndværksmæssig anlagt, kan planen være med til at give dig en grundig beskrivelse af hver forbedrings karakter og omfang. På denne måde ved du, hvad der skal ske, hvis du beslutter dig for at gå i gang med det, og du kan få indblik i, hvad det indebærer både i tid, arbejde og penge.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her