Det er ikke nemt at finde det helt rigtige tørrestativ. Man tror, det er enkelt, men det er det ikke. Der er en lige så stor jungle med tørrestativer, som der er med mange andre ting. Så det er slet ikke så enkelt at vælge, og det er endnu mindre enkelt at få valgt det helt rigtige.

Der er nogle ting, du kan tænke på, når du skal vælge tørrestativ. Vi guider dig igennem dem her. Og så er det i sidste ende stadigvæk helt op til dig selv. Hvis du finder et godt tilbud, eller rigtig godt kan lide udseendet på et bestemt tørrestativ, vælger du bare det.

Mange forskellige typer

Et tørrestativ er ikke bare et tørrestativ. Der findes mange forskellige slags.

Du kender sikkert det sammenklappelige tørrestativ. Det kan pakkes sammen, så det kan sættes væk, når det ikke er i brug. Er det netop pladsen, den kniber med, så kan man også få et tørretårn, hvor tøjer hænger i etager. Du kan også få et væghængt stativ, der kan klappes sammen, eller du kan sætte et tørrestativ i badekarret.

Til de små ting som sokkerne er der klemmestativet. Det er ikke så stort, men er netop også beregnet til de mindre ting. Der findes også tørrestativer til radiatoren. De er ikke så store, men er beregnede til både stort og småt tøj, der skal tørres hurtigt. Du kan selvfølgelig også investere i et elektrisk tørrestativ, hvis det skal gå hurtigt.

Har du en have, kan et paraplytørrestativ være nyttigt. Det kan slås ud og slås sammen igen efter brug. Ellers kan du bruge den klassiske metode med en snor i haven.

Vælg efter type og materiale

Når du skal vælge tørrestativ, så bør du først og fremmest vælge efter type. Dernæst kan materialet også spille ind i dit valg.

Ved valg af type skal du overveje, hvad dine behov er. Hvor meget tøj skal du tørre ad gangen? Hvor meget plads har du? Hvor meget tid har du? Har du en have?

Vasker du ikke så tit, kan et sammenklappeligt tørrestativ være smart. Så behøver det nemlig ikke stå fremme, når det ikke skal bruges.

Har du ikke så meget plads, kan du afhængigt af indretningen i dit hjem vælge et af de mindre stativer. Eller to forskellige.

Hvis du har have, er det en god idé at tørre dit tøj udendørs. Så kan du hænge en tørresnor op eller anskaffe dig det lidt mere dekorative paraplytørrestativ.

Når du har tænkt på typen, skal du også overveje materialet. Der er tørrestativer i både metal, plast og træ. Træ kan være flot til et tørrestativ i haven. Metal kan være praktisk udenfor, fordi det er stabilt. Plastik er holdbart, men ikke så stabilt.

Pas på indeklimaet

Når du vælger tørrestativ, så hav i baghovedet, at det er bedre for dit indeklima at tørre tøjet udenfor. Tøjer afgiver fugt, og din bolig har ikke godt af for meget fugt. Så har du mulighed for det, så vælg et tørrestativ, du kan bruges udendørs.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her