Hygge og julekalendere: Sådan får du gang i julestemningen

0
702
Juleindretning

Når de fleste mennesker bliver bedt om at forestille sig december måned, så tænker de fleste sikkert på pebernødder, romantiske julefilm, hygge med familie og venner, nisser og julekalender. Dette er et skønt billede, men det er sjældent, at december bliver lige så idyllisk, som man forestiller sig.

I realiteten er december ofte fyldt med stressende julegavehandel, madindkøb, rengøring og pyntning, hvilket kommer udover de normale hverdagspligter og arbejdet. Midt i dette virvar kan det være svært at komme i ægte julestemning, hvis man ikke tager sig et øjebliks fred og ro. Dette øjeblik kunne passende være hver aften, når årets nye julekalendere – eller en af de gode gamle – ruller over skærmen. Du får derfor her en liste med fem ting, som kan skabe julestemning, når man ser julekalendere på tv.

1.   Pynt huset hyggeligt op

Det kan føles som en sur tjans, når der skal rengøres og slæbes tunge kasser med julepynt op fra kælderen. Men når først man har fået sat krybbespillet frem og har fået hængt kravlenisserne rundt i stuen, så begynder den helt specielle følelse af jul lige så stille at snige sig ind på én. Hvis du altså ønsker at komme i julestemning, så skal du ikke sparre på julepynten.

2.   Tænd levende lys

Der er ikke noget, som sætter en hyggelig stemning, som levende lys. Når det er koldt udenfor, så bringer det en varme til rummet, samtidig med at det spreder en hyggelig belysning. Man kan passende tænde kalenderlyset eller adventskransen for rigtig at få fyret op under julestemningen.

3.   Varme tæpper og nattøj

Det er svært at føle sig godt tilpas og i julestemning, hvis man sidder i stramme jeans, eller hvis man fryser lidt. Hop derfor i nattøjet og pak dig ind varme tæpper eller dyner inden julekalenderen starter. På den måde får du skabt en behagelig og afslappet stemning, som kan få dig til at slappe af og få varmen ovenpå julehandlen.

4.   Juleslik og varm kakao

Hvis der er noget som skaber julestemning, så er det juleslik og varme drikke. Snup dig derfor en kop varm kakao eller gløgg, og en pakke pebernødder, vaniljekranse, skumjulemænd, snebolde eller hvad nu du foretrækker, med ind foran skærmen. Så kan du varme hænderne på den varme kop og nyde lidt juleslik, imens du spændt følger med i det næste afsnit af årets juleeventyr.

5.   Godt selskab

Sidst – men absolut ikke mindst – så skabes julestemningen bedst i godt selskab. Lav derfor en ekstra kop kakao eller to og hiv kæresten, børnene, veninden eller mor og far med under tæpperne, så i kan nyde et roligt og hyggeligt øjeblik sammen. Julen er trods alt hjerternes fest, så julestemningen skabes naturligvis bedst, når du er sammen med de mennesker, som du elsker.

Hvis du altså tager en pause fra den travle gavehandel, og får sat dig ned i tide til at se dagens afsnit, så findes der en lang række, nemme måder, hvorpå du kan skabes lidt ekstra julestemning, imens du ser julekalender. På den måde kan det idylliske billede af december, som de fleste mennesker har, blive en lille smule mere ægte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here