December er en tid forbundet med glæde og spænding hos både store og små. Det hele kulminerer juleaften, hvor der udveksles gaver og nydes samvær med venner og familie.

Det er dog langt fra kun glæden op til juleaften, som kan være med til at skabe glæde. Der er mange kære traditioner, som finder sted i løbet af december, der har ligeså stor betydning som d. 24. december.

En af dem er traditionen om pakkekalendergaver, som kan bruges som julepynt i hjemmet.

Hvad er en pakkekalender?

Kalenderpakker er 24 små gaver, som åbnes hver dag fra den 1. til d. 24. december. Det er en gavetradition, som henvender sig til såvel børn som voksne. Den kære gavetradition kan være med til at skabe ekstra spænding, da pakkerne kan bruges som julepynt.

Hver lille pakke kan f.eks. hænges op på en snor eller være en del af et større julemotiv.

Alle og enhver kan være med i gavetraditionen med de 24 små gaver. Du kan enten vælge selv at lave din egen kalender med pakker til dit barn, din kæreste eller måske en veninde. Her kan du designe din pakkekalender i tråd med modtagerens interesseområder og livsstil.

Du kan også vælge at købe en færdiglavet udgave. Du kan få dem med forskellige temaer for indhold.

Når du vælger at lave en pakkekalender selv, kan du lade dine gaver indgå som en del af julepyntningen i hjemmet.

Der er masser af måder, hvorpå dine små gaver kan skabe ekstra værdi.

Sådan designer du din pakkekalender

Når du vil skabe en personlig kalendergave, som kan bringe julestemning og visuel værdi, er det en god idé at pakke hver gave ind i samme type gavepapir. På den måde skaber du mulighed for at lade gaverne fungere som pynt.

Når du skal designe din julepynt med de mange små pakker, er det oplagt at gøre det med en kraftig snor, som gaverne kan hænges på.

Du kan gøre brug af disse praktisk råd, når du vil have succes med din julepynt i form af pakkekalendergaver:

  • Hæng dem på en kraftig snor
  • Brug vandret ophæng hvis gaverne hænges på et børneværelse
  • Brug lodret ophæng hvis gaverne befinder sig i stue eller gang

En pakkekalender vil optage plads. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på stil og ophæng, når du vil bruge dem som særskilt julepynt.

Hvis kalendergaven henvender sig til et barn og skal hænges op på børneværelset, kan kalendergavesnoren hænges på langs. Dette giver betydningsfuld, visuel værdi overfor barnet, da han eller hun således kan se sine fine, små gaver på en række.

Fordelen i denne forbindelse er, at du kan snakke med dit barn om betydningen af kalendergaver. Du kan bruge dem for at illustrere, at for hver dag der går, er der én dag mindre til juleaften. Kalendergaverne får således en ekstra værdi for barnet, da han eller hun lærer om tidsfornemmelse og glæden ved at længes.

Når du bruger lodret ophæng, kan du hænge dine små gaver op i hjørner. Dette er funktionelt og pladsbesparende ophæng.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her