For mange er deres have, deres fristed. Det er her de søger hen, for at slippe væk fra stress og jag. Få frisk og berigende luft, i omgivelsen af natur, de har passe på og puslet om. Det kan virke nærmest terapeutisk at fjerne ukrudt, feje granitskærver på plads og vande blomsterbedene. Ønsker du at have haven, som alle naboerne misunder og du kan nyde hver dag? Med granitskærver har du et utal af muligheder for at skabe en unik og stadig praktisk have. Mange benytter granitskærver i deres indkørsel. Det giver en smuk entre, når du får familie og venner på besøg. Dog kan de bruges til meget mere. Læs mere på denne side.

Et tykt lag af granitskærver har mange fordele

Vidste du at tykkelsen af laget med granitskærver har den fordel, at det kan holde ukrudt væk fra det område hvor det er lagt? Det er en af grundene til, at det oftest benyttes i indkørsler. Det er pænt og meget praktisk. En anden fordel er, at det giver et langt mere stabil underlag når det som minimum er tykkere end 4 cm. Det vil sige, at har du et ønske om at lave en gangsti med granitskærver, er det vigtigt laget ikke er for tyndt, så man ikke skal bekymre sig når man går på stien.

Har du anlagt et smukt blomsterarrangement i din have, er det vigtigt at kunne nyde frugten af dit hårde arbejde. Med en gangsti beskytter du dine blomster og jorden omkring dem. Derud over kan du nyde turen igennem dine smukke planter og altid komme til dem, uden at ødelægge noget.

Drømmer du om en have i japansk stil

Ønsker du en have med et unik udtryk, den japanske ro og muligheden for at skabe et landskab du kan benytte dig af hele tiden? Det er ikke uden grund, at de japanske haver er et hit. Mange kører træt i den klassiske danske have, med græsplæne, ligusterhække og æbletræer. Hvis du betragter din have som dit fristed. Omgivelser hvor du kan finde ro, vil du uden tvivl elske det japanske.  Du kan anlægge en lille dam med rislende vand, skabe fine stier der leder rundt i haven med granitskærver og meget mere.

Skab dit eget paradis

Drømmer du om at give din have et mere personligt præ, gøre den perfekt til lige netop det du ønsker? I så fald er det en god idé, at du laver en plan. Tegn en oversigt over hvordan din have er nu. Lav herefter en oversigt over hvordan drømmehaven ville se ud. Hvad end du har et ønske om en smuk lille sø, med en idyllisk hvid bro over, eller en fodboldbane eller shelter med bålplads. Det er op til dig. Det er kun fantasien der sætter grænserne. Heldigvis er du ikke alene om at elsker at bruge tid i haven. Derfor er der rig mulighed for at søge efter inspiration, hvis du mangler idéer til hvad der skal ske med din have. Løber du tør for ideer, eller har brug for en professionel håndværker som kan anlægge din nye have, kan du finde online portaler som Byggeentreprisen, hvor man kan indhente gratis tilbud på at få arbejdet gjort professionelt.

Udnyt det du har

Naturen er fantastisk og du bør udnytte det du allerede har i din have. Måske har du mange træer, buske, eller blomster allerede. Inden du rydder hele haven for at starte forfra, så overvej hvad du kan skabe med det du har, først. Buske kan formes, blomster kan farve koordineres og træet kunne få nyt liv med en behagelig gyngestol. Har du både en forhave og baghave, kan du overveje om nogle elementer kan flyttes rundt. Måske kunne du anlægge en rosenhave, med en sti og bænk, så du kan nyde både duften og synet når roserne springer du. Der er mange muligheder og valgene er dine.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her