I Danmark er vi så heldige at have noget af det reneste drikkevand man kan få, til gengæld betaler vi også både for at få vandet, men også for at komme af med det igen.

Så kan det måske virke lidt tåbeligt at vi bruger dyrt og rent vand til at skylle ud i toilettet med og til at vande i haven med.

Op til ⅔ dele af vores vand går faktisk til andre formål end at drikke eller lave mad. Det er altså ikke kun tåbeligt i økonomisk øjemed, men også set fra den miljømæssige side.

Så hvis du gerne både vil hjælpe din pengepung og have ren samvittighed over for omverdenen kan det være en god ide at investere i en regnvandsbeholder.

En regnvandsbeholder giver dig nemlig adgang til gratis vand der hverken skal renses eller koges inden brug.

Vandet fra din regnvandsbeholder indeholder nemlig ikke kalk, pesticider, okker eller andet.

Du må dog ikke bruge vandet fra din regnvandsbeholder til drikkevand da temperaturen i en regnvandsbeholder er for høj til at undgå dannelse af bakterier.

Jo flere miljøvenlige løsninger du har installeret i din bolig, jo mere stiger værdien faktisk også hvis du ønsker at sælge på et tidspunkt, her kan en regnvandstønde sagtens være et godt supplement til andre energirigtige løsninger.

Hvad kan jeg bruge regnvand til

Du kan få forskellige pumper, filtre og andet tilbehør til din regnvandstønde der gør det nemt og bekvemt at genanvende vandet, men det kommer selvfølgelig lidt an på hvor meget du vil investere heri, du kan sagtens genanvende regnvand uden kompliceret udstyr, pumper eller andet.

Her får du 5 gode ting du kan genanvende regnvand til:

  • Vaske bil
  • Vande i haven
  • vaske tøj
  • Toiletskyl
  • fylde badebassinet hvis der tilsættes klor

Regnvandstønder i alle prisklasser

Vil du bare have en helt simpel regnvandstønde der lige opsamler lidt vand til brug til vanding i haven osv. behøver du ikke at investere ret meget. Du kan få den på nettet eller i dit byggemarked til et par 100 kr.
Bruger du kun din regnvandstønde nogle måneder om året så kan du også få en der nemt kan klappes sammen og stilles væk.
Herefter stiger prisen i forhold til hvilke funktioner og hvilken størrelse din regnvandsbeholder skal have.
Du kan også få regnvandstønder i mange forskellige designs så de f.eks. matcher din boligs stil.

Vil du bruge din regnvandsbeholder om vinteren skal den være frostsikret, og bruger du vandet indendørs til f.eks. toiletskyl og tøjvask, så skal vandet også filtreres. Ikke fordi der er noget farligt i vandet, men når du opsamler fra taget og tagrenden vil der altid være lidt skidt, snavs og evt. småsten i som du ikke ønsker at få med ind.
Du kan også få regnvandstønder til nedgravning hvis du ikke bryder dig om at have en stor beholder til at stå i haven.
Derfor kommer prisen helt til at afhænge af hvor meget og til hvad du gerne ville kunne bruge dit regnvand.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her