Der er mange mennesker, der ryger. Enten cigaretter eller e-cigaretter. Men er man en af dem, der gør det indenfor, er det et kæmpe no go. Sådan er der hvert fald mange, der ser på det. Hvad man gør i sit eget hus, er sådanset ens eget valg. Men for dem, der ikke selv er rygere, er det noget af det klammeste. Sådan er det dog med mange ting. Kan man ikke lide sild, er det jo det samme princip. Forskellen er dog, at hele huset ikke lugter af sild. Men hele huset lugter altså af røg, ryger man indenfor.

Hvorfor er det egentlig, at folk ryger?

Dette er et spørgsmål, mange ikke-rygere stiller sig selv. For det kan være ganske svært at sætte sig ind i, når man selv afskyer cigaretterne. Ofte starter det med, at man gerne vil passe ind. Allerede i folkeskolen, ser man en del unge begynde på det. Derefter er det ofte afhængigheden, der fastholder dem. Samtidig er der naturligvis dem, der bare holder af det. For nogle fungerer det også som en lille pause. En måde at afstresse på. Samtidig får man også lidt frisk luft – hvis man da går udenfor for at ryge.

Det er næppe nogen hemmelig, at almindelige cigaretter indeholder nikotin. Det er blandt andet nokotinen, der gør, at man bliver afhængig. Vi ved det alle sammen. Men alligevel vælger mange at fortsætte. Selvom det er noget, der er utrolig sundhedsskadeligt. I sidste ende kan for mange cigaretter lede til livsstilssygdomme. Og disse er på ingen måde sjove at have. De gør hverdagen, og i nogle tilfælde livet, en hel del sværere. Alle de skadelige stoffer, man inhalerer, er forfærdentligt for kroppen. Dog er der også kommet e-cigaretter på markedet. Disse minder om almindelige cigaretter, da man også ”ryger” dem. Dog er opbygnigen en del anderledes.

Almindelige cigaretter eller e-cigaretter; hvad er værst?

E-cigaretter er blevet ganske populære. Men kan det betale sig at udskifte smøgerne med en e-cigaret? Spørger man sin læge, vil han eller hun uden tvivl sige, at både almindelige og e-cigaretter er et no go. Men har man tænkt sig at ryge lige meget hvad, kan det godt betale sig at hoppe over til e-cigaretter. For de almindelige smøger er meget værre. Selvom man ikke helt ved, hvad e-cigaretterne præcis indeholder, er det bevist, at de er mindre skadelige.

Derfor kan det da godt betale sig at gå over til e-cigaretter i stedet for almindelige. Det bedste ville nu være, at man fuldstændig dropper det. Men er dette ikke en mulighed, er det bedst at tage det, der er mindst skadeligt. For det gør da en forskel. Røgen fra e-cigaretter er heller ikke helt den samme. Når man ryger almindelige cigaretter indenfor, stinker det rent ud sagt. Gardiner, møbler, tøj og så meget mere. Det hele bliver udsat. Men røgen fra e-cigaretterne sætter sig ikke på samme måde. Dog foreslås det stadig, at man ryger udenfor. Lige meget hvilken slags, man ryger.

Rygning indenfor har flere ulemper

Udover at røgen som tidligere nævnt ikke er særlig lækker indendøre, er der også andre ulemper. Eksempelvis brandfaren. Man har ført hørt om folk, der har røget indendørs, og på en eller anden måde fået antændt noget i huset. Og når først der er ild, er det svært at stoppe. Ilden udvikler sig nemlig meget hurtigt. Dette har ledt til nogle meget grimme scenarier, der kunne være undgået. Det gode ved en e-cigaret i dette tilfælde, er at den ikke antændes som en almindelig cigaret. På den måde går det næppe galt.

Selvom e-cigaretterne stadig er usunde, er de da ikke lige så farlige på samme måde. Typisk har det dog været ældre mennesker, der måske har røget i sengen. Eller er faldet i søvn i lænestolen med en smøg i hånden. På den måde har ilden bredt sig – ofte før, de overhovedet aner, hvad der foregår. Selvom dette heldigvis hører sjældenhederne til, er det sket flere gange før. Derfor er det med at passe på, vil man ryge indenfor. Går man udenfor, er der langt færre risici involveret. Dog skal man altid huske at tage skodderne med sig. Det er på ingen måde i orden, at man bare smider dem.

Stop rygning og se, hvor mange penge, du sparer

Cigaretter er ikke billige. Ryger man en halv eller hel pakke om dagen, bruger man altså en hel del penge på det. Hvis man derimod prøver at stoppe rygningen, bare en uge eller to, vil man se forskel på kontoen. Det er klart, at dette er meget svært, er man afhængig. Men det vil uden tvivl være til at se forskellen. Der er altså flere store firmaer, der tjener kassen på folks afhængighed. Noget, mange ser som ganske umoralsk. Men om ikke andet, har folk jo et valg. Der er ingen, der tvinger dem til at ryge.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her