Sådan finder du inspiration til dit hjem på nettet

0
686
Potteplante og kurv med bøger står på hvidt bord

Det kan være en større opgave at indrette sit hjem. Skal jeg gå efter et bestemt farvevalg, eller skal jeg holde mig til en bestemt stilart? Måske har du allerede været i mange boligbutikker og jagtet idéer, men den rigtig gode idé mangler stadig. Et godt sted at begynde processen er https://forbrugerguides.dk/.

Overvejelser på forhånd

Der er forskel på, om det er et helt hus eller lejlighed, der skal indrettes fra ny, eller om det blot er et rum, der har brug for en opfriskning. Lav gerne en prioritering af opgaven, inden du går i gang både mht. til økonomi og til omfang.

Rummenes størrelse

Det er en god idé at være opmærksom på rummets størrelse i forhold til møblernes størrelse. Et stort rum kan sagtens bære store møbler, mens et lille rum har brug for friplads for ikke at drukne. Større planter tager plads, men giver samtidig liv og farver til rummet.

Køkkenet

Ofte er køkkenet det rum, vi tilbringer flest timer i. Vær derfor opmærksom på, at indretningen af køkkenet tilgodeser både dag- og aftenaktiviteter. At der er nok lys til spisning og læsning. At der er gode arbejdsforhold til madlavning. Tag også stilling til, om skærme skal have plads i køkkenet og evt. hvor og hvor meget.

Stuen

Stuen er for mange det sted, hvor man slapper af. Enten sammen med andre eller alene. Det er derfor en god idé at indrette med møbler, som er behagelige at sidde i. Gerne sofaer, lænestole, chaiselonger, puffer osv. Tilføj puder og tæpper og husk på belysning til både læsning og andre aktiviteter.

Værelser

Afhængigt af, hvem der skal bruge værelset, er der forskellige behov at tage hensyn til. Hvis værelset er til børn, skal seng og møbler afpasses efter alder og evt. være justérbare. Er værelset til en ældre person, er det forhold som fremkommelighed og komfort, der er vigtige.

Kontoret

Til kontoret er bord og stol vigtige elementer. Find en stol, der er behagelig at sidde i, og som kan justeres, hvis flere skal benytte den. Er der brug for et avanceret hæve-sænkebord eller snarere metervis af bordplader rundt langs væggen? Til vigtige papirer og lignende kan der være brug for reoler til mapper. Lysindfaldet på kontoret er værd at huske på, så man ikke sidder i modlys.

Badeværelset

Badeværelset er det første og det sidste rum, du benytter på en dag. Passer håndklæder og badeforhæng sammen i farvevalg, skaber det ro i helhedsindtrykket. Vær ikke bange for at indrette med dekoration på badeværelset i form af fotos eller krukker og kurve.

Baggang

Baggangen indrettes yderst praktisk. Tænk i opbevaring, der gemmer tingene af vejen, så rummet fremstår ryddeligt og indbydende. Overvej en taburet til af- og påtagning af sko.

Dekoration som prikken over i’et

Små pyntegenstande, tegninger i rammer, mormors broderi er alt sammen med til at skabe fortællinger, og giver dine rum liv. Gamle ting kan sagtens fungere sammen med nyindkøb. Det gøres fx ved farvevalg eller med små tableauer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here