Det er vidunderligt at have en have. Det er også af og til hårdt arbejde at have en have. Den skal jo passes for at stå, som du gerne vil have den. De kvadratmeter, som du har som have, kan du anlægge præcis, som du vil.

Det arbejde kan du med fordel gøre efter en plan, ellers kan det godt komme til at se mere casual ud, end du synes om. Derudover så kan der være nogle opgaver, som du måske skal overlade til en professionel. Her iblandt kan være at lægge havefliser. Det er et meget stort og tungt arbejde, som nok er sværere, end de fleste forestiller sig.

Hvorfor lægge fliser?

Der er mange fordele ved at lægge fliser i haven. Du kan for eksempel lægge dem som en sti eller som en terrasse. Fliser er praktiske, fordi du kan gå mere sikkert og jævnt på dem. De er også gode at stille havemøbler på, fordi de giver et jævnt underlag.

De kan også være en måde at inddele haven i områder på. Det giver noget liv og noget fleksibilitet.

Lægger du selv havefliserne?

Hvis du selv påtager dig opgaven at lægge havefliser, så er det super vigtigt, at du får lavet fundamentet helt fra bunden. Det skal være i vater, og det skal være stabilt. Det er faktisk sværere, end som så. Hvis ikke underlaget er stabilt nok med både grus og sand, så risikerer du, at der sker det efter noget tid, at fliserne kommer til at ligge ujævnt. Og det er ikke godt.

Det er af allerstørste vigtighed, at fliserne ligger fuldstændigt jævnt. Er der nogle ujævnheder, så er der stor risiko for, at du eller en anden snubler over disse ujævnheder. Det kan medføre nogle ret alvorlige skader for den, der snubler. Desuden er det heller ikke særlig praktisk med havefliser, der ikke ligger ordentligt.

At lægning af fliser er en stor del af hvordan din have ser ud, kan du læse mere om på Jubii.dk. De har nemlig skrevet om 5 ting der kan forny dit hjem, hvor lægning af fliser en en af de fem ting.

Får du en fagmand til at lægge fliserne?

Der er også den mulighed, at du får en fagmand til at lægge fliserne. Gør du det, så kan du være sikker på, at havefliserne kommer til at ligger fuldstændig perfekt. Du vil også få nogle fliser, der vil ligge, som de skal i lang tid.

Det kræver faktisk en vis faglig viden at lægge fliser. Den ekspertise skal du ikke underkende. Hvis du i samarbejde med anlægsgartneren får aftalt, hvilken slags fliser, der skal ligge hvor, så kan du trygt overlade resten af det praktiske arbejde til ham. Når fliserne ligger, som de skal, så kan du nyde godt af dem i mange år fremover.

Er du det mindste usikker på, om du kan lægge havefliserne, som de skal, så giver det god mening at kontakte en fagmand. Så behøver du kun at forholde dig til, hvilke fliser du vil have, og hvor de skal ligge i din have. Det er en glimrende arbejdsfordeling.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her