Du genkender sikkert situationen: Din store sorte hankat Sophus har gang på gang fået at vide, at den hvide sofa er forbudt område, og hvad sker der? Næste gang du går forbi, ligger Sophus med alle fire stænger i vejret, mens solstrålerne rammer det bløde maveskind, og sofapuderne atter bliver dækket med masser af sorte kattehår. Ak ja, du elsker jo det lille pus og tænker givetvis, at det er nemmere at tage kampen op mod kæledyrshårene – end Sophus’ manerer. Mange danskere er dagligt på jagt efter katte- og hundehår i såvel tekstiler som møbler, og der er flere gode tips til, hvordan du kan minimere omfanget af kæledyrshår.

En god støvsuger er alfa og omega

Ét af de vigtigste redskaber bliver din støvsuger – og gerne af en god kvalitet. De fleste test af støvsugere er netop begyndt at tage højde for, hvor gode maskinerne er til at håndtere kæledyrshår – find den bedst testede støvsuger her. Flere af dem er endda designet med specialudviklede filtre, der er allergivenlige. Det er vigtigt at få gjort grundigt rent – og ofte – af hensyn til luftkvaliteten i rummet, der ellers kan blive allergifremkaldende. Selvom du får fanget de fleste hår med støvsugeren, kan det blive nødvendigt at supplere med andre redskaber. Mikrofiberklude, gummihandsker fnugruller eller fnugbørster kan her være yderst nyttige. Kør dem hen over fladen, så du får gnubbet de værste hår væk inden støvsugning. Et andet godt husmodertip til gulvtæpper er at bruge en gulvskrubbe – sværere behøver det ikke at være.

Vær på forkant – dæk op til Sophus

Glæden ved at have kæledyr er, at de tilføjer masser af glæde i hjemmet, og de bør have en naturlig plads – så i et vist omfang bør du acceptere, at du ikke helt kan undgå katte- eller hundehår. Hvis du alligevel ved, at Sophus kommer forbi den hvide sofa, hvorfor så ikke dække op til ham med et lækkert smart tæppe, der er nemt at smide i vaskemaskinen? Skal du vaske tekstiler med en god bunke dyrehår, så sørg for at vaske dem sammen med to engangsvaskeklude, idet de kan tiltrække hårene, der således ikke sætter sig fast i vaskemaskinens filtre. Du kan naturligvis også investere i en god børste og sørge for at få børstet både kat og hund i de perioder, hvor de fælder en del. Så nu er du forhåbentlig forberedt på Sophus’ næste sofavisit.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her