Når familien skal udvides med en baby, er der mange ting, som skal klares inden babys ankomst. Mange bliver overraskede over, hvor meget udstyr man bruger til babyer, og hvor meget plads det udstyr egentligt optager i hjemmet. Så selvom babyen i sig selv ikke fylder meget, så kræver dens tilstedeværelse en hel del kubikmeter.

Alt det udstyr

En af de ting, man bør overveje at anskaffe sig til sin baby er en babynest med hank. Det er ikke alle, som kender en babynest, men det er en lille seng med bløde sider omkring. Der er ikke meget plads i en babynest, men det er præcis det, som de fleste babyer foretrækker, fordi de husker den begrænsede plads inde i mors mave. Babyen kan bruge sin babynest til at sove i, men også til bare at ligge i, når den er vågen. Dette fungerer især godt, hvis den nyfødte har ældre søskende. Så lærer de hurtigt, at det er babyens plads, så der skal man ikke kaste en legetøjsbil op i, mens baby ligger deri. En babynest med hank gør det nemt at flytte uforstyrret rundt på babyen, mens den ligger og sover videre i sin nest.

Netop babys søvn eller for nogles vedkommende mangel på samme er noget, som betyder utroligt meget for mange nybagte forældre. Hvis baby sover dårligt, sover hele familien dårligt, og det smitter af på overskuddet specielt hos de voksne. Trætte forældre ville ønske, at de havde anskaffet sig alt inden for babyudstyr, selv det de tænkte var fuldstændigt latterligt.

Hvad meget er nødvendigt?

Det kan være svært på forhånd at vide, hvad for noget udstyr man får behov for til den lille ny. Nogle babyer elsker bæreseler og falder omgående i søvn, når de kommer op i en, mens andre hader dem og ikke falder til ro, inden de kommer ud af dem igen. På samme måde kan nogle babyer lide at sove i voksipose hver gang de skal have lur, mens andre afskyr følelsen af at være fanget i sådan en. En sut kan nogle babyer ikke undvære, mens andre ikke gider dem. Det kan tage noget tid, inden man finder den rette model, men da en sut er relativt billig og ikke fylder meget at have liggende, kan det godt svare sig at købe nogle forskellige typer af sut inden babys ankomst. Når man så står med en grædende baby, kan man prøve sig lidt frem med de forskellige former og størrelser.

Det samme gælder bleer, hvor nogle forældre vil erfare, at den ble, de havde læst var bedst, gang på gang lækker, når den sidder på deres baby. Det skal forældre ikke opleve mange gange, inden de er klar til at forsøge sig med en ny slags ble.

Alt i alt handler det jo om babyens og resten af familiens trivsel. En baby i trivsel, giver rolige forældre, som så har mere overskud til øvrige søskende og hinanden. Og hvis det viser sig, at noget bestemt babyudstyr giver bedre trivsel til babyen, er det udstyr jo det hele værd.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her