Hvis man går med boligdrømme, og gerne vil have en smuk og unik bolig, så kan man overveje om et arkitekttegnet træhus er løsningen. Det er en miljøvenlig boligform, som giver et godt indeklima. Og så kan man selv bestemme, hvordan træhuset skal se ud. Der er nemlig mange muligheder for at personalisere det, og designe en bolig lige efter ens hoved og behov. Det vil helt sikkert blive et blikfang!

Drømmen om at bygge hus, og være med fra første spadestik

Mange går med drømmen om at bygge deres eget hus, og med god grund. Når man bygger selv har man indflydelse på alt, lige fra husets form og størrelse til de materialer, der anvendes. Man er med fra det første spadestik, og til boligen står klar til indflytning.

Mange ønsker også selv at bygge hos, så de kan få en original bolig, der afspejler deres personlige stil, og dækker deres behov. Der er mange ting man kan gøre, hvis man ønsker en anderledes og original bolig. Men hvorfor ikke søge originalitet i det helt grundlæggende af boligen, og vælge et arkitekttegnet træhus fremfor det klassiske murstenshus?

I Danmark er der lang tradition for at bygge murstenshuse, og det er helt klart det man ser mest på villavejene. Mange ser et murstenshus som en stabil kvalitetsløsning. Men vores svenske naboer har en lang tradition for at bygge træhuse, og der er visse fordele ved at vælge arkitekttegnet træhuse.

Med et arkitekttegnet træhus kan man selv bestemme designet og formen, og det er mange forskellige lækre muligheder. Man kan vælge at få glas i en side af boligen, så lyset strømmer ind, eller man kan bygge flere etager. Måske vil man have en stor terrasse, der kombinerer med resten af boligen, og derfor laves i de samme materialer.

Træhuse er den miljøbevidste løsning

At have en miljøbevidst livsstil er meget oppe i tiden, og med god grund. Alle kan gøre deres del, til at passe bedre på klimaet. Det kan gøres ved små justeringer i hverdagen. Det kan man også gøre ved at bo i et træhus. Det opfattes af mange som en sundere bolig end et murstenshus, da indeklimaet bliver bedre. Det er også mere miljøvenligt at bruge træ som materiale, da det er et naturmateriale. Det optager CO2, mens det gror, og det nedbrydes igen, når det ikke længere kan bruges. F.eks. ved at blive brændt eller ved at forrådne.

Der er mange som frygter, at et træhus ikke er lige så isolerende som et murstenshus i de kolde vintre, og at der nemt kan komme problemer med svamp, råd, fugt og skimmel. De nye arkitekttegnet træhuse opføres med dampspærre Det er en plastmembran, der ligger bag vægoverfladerne på indersiden. Et dampspærre sikrer, at ydervæggene bliver tætte, og der kan derfor ikke gro hverken svamp eller være fugtigt. Igen kan man tage et kig på vores svenske naboer, som har langt koldere vintre end os, og på trods af det gør flittigt brug af træhuse.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her